Solen har hittat tillbaka till Santa Barbara!




Solen och värmen har hittat hem! Vaknade idag med klarblå himmer och strålande sol efter över en veckas regn och rusk! Då blev jag och Jennie typ såhäääääär glada:



Det var bara det jag ville säga.

/Elin

RAWR!



/Jennie

MURRE!

sitter och doppar pepparkakor i jullemurre ch njuuuuter. tack gode gud för IKEA. och tack fredrik på ett hörn som köpte det åt mig ;)


/Jennie

Godmorgon

Tror jag slått mitt eget rekord i att vakna sent. Men halv 5 på dagen är väl normalt?

/Elin

!

klockan är 14.42 på en lördag. elin sover fortfarande, michis och mimmi e ganska försvunna och jag ligger ihopträngd i ett hörn på vardagsrumsgolvet med täcken och kuddar och kollar på one tree hill i ett försök att undvika allt plugg jag har att göra. GOOD TIMES!

/Jennie

Here's Johnny! ..och Herman Gullefjun..



Jag och Michis köpte små söta pumpkins idag när vi handlade på Ralph's. Så hade vi en liten trevlig stund då vi karvade och skar och allt vad det var. Oh, rim! Anyway.. Michis gjorde en klassiker, en mean kanin som hon kallar för "Here's Johnny!" till alla er som sett The Shining. Medan min ville vara glà och föredrar att kallas Herman gullefjun. (Vi glömde köpa värmeljus, så det får läggas upp en bild så småningom när de är fullt utstyrslade)



Michis i fullt fräs med att borsta tänderna på Mr Johnny.

/Elin

Look at my "horse"



Detta inlägg vill jag tillägna alla enhörningsälskare där ute! tänkte ladda upp en bild på när elin spelar världens mest awsome enhörningsspel, men det ville inte elins dator. så ni får nöja er med en liten fin enhörningsvideo:




/Jennie

Say hi to the camera, mom!



/Jennie

vi gillar.


Har jag nämnt att det regnar?







Det ser inte ut att regna nåt men det regnade faktiskt en hel del när vi tog bilderna. Jag står med en IKEA-kasse över huvudet för att undvika att blöta ner kameran ><

/Elin

kioskmongo?

Ingen av oss somnade på Multimedia-lektionen idag! :D det hon sa idag var nästan intressant!

/Jennie

Photographer of the week!

Idag hade vi en trevlig lektion på fotojournalistiken. Guestspeaker var en polis denna veckan och efter att han stått och tjötat ett bra tag och visat upp pistoler och patroner och allt vad det var, fick vi fota när han låtsades ta fast en person, som i det här fallet fick bli en i klassen. Så vi fotar och har oss varpå vi, som vanligt får kritik på våra bilder. Vi har nu det senaste börjat med att välja ut photographer of the week vilket innebär att man får ett litet diplom, for funsies, men även 20 extra credits vilket alltid sitter fint. Så förra veckan var min bild en av de nominerade ända till slutet och jag bestämde mig då för att jag ska banne mig ha ett sånt diplom innan kursen är slut. Vad tror ni då hände på denna lektionen? Min bild vann! Så nu har jag nått mitt mål och fått 20 extra poäng i fickan : D Är lite stolt över mig själv måste jag säga. Här var bilden som tog hem vinsten åt mig:



Och här är det tjusig diplomet jag fick:



/Elin

Himlen öppnar sig över Santa Barbara.

Blixtar och dunder. Det har varit dåligt väder ett bra tag nu. Och idag bröt helvetet lös. Det har blixtrat och mullrat och när det lät som mest försvann strömmen för några sekunder. Och nu precis öppnade himlen sig och regnet forsar ner. Själv sitter jag oh myser med mitt duntäcke och en kopp varm choklad med minimarsmallows.

/Elin

Jag vill ha mjuka paket!

Jag vet att jag bara borde onska mig pengar i julklapp for kommer behova det jattemycket till nasta termin har jag markt. Men jag vill verkligen-jatte-jatte-jatte-massa ha en sadan har!!!!! Dor lite om jag inte far en san. Karlek vid forsta ogonkastet! <3



Snalla tomten.. Lat denna ligga under granen till jul!

P.S. Jennie vill ocksa!

/Elin

tjingeling badring

Varit en ganska lugn helg för folket i 117. i torsdags var det städning av de flesta rum i lägenheten medan michis och mimmi var och såg den nya facebook-filmen på bio. efter det var det tänkt att det skulle komma hit lite folk, men det dog ut ganska fort. fredagen spenderades först med att låna grannens dammsugare efterom den som IBS har är helt och hållet värdelös! sedan tog vi oss på kvällen bort till lägenhet 122 för att se vad som hände där. eftersom människorna i den lägenheten var på väg ut när vi kom blev det att vi hängde på dom till ett ställe vid namn La Breza (fast Elin gick hem igen och kollade vänner, smart val!). där var det lagom dött och det dröjde inte länge innan vi drog hem därifrån igen. så det blev inte mycket till röj den kvällen heller vilket ändå var ganska skönt!
Lördagen var softilicious ska ni veta! kollade på Mysteriet på Greveholm och åt pepparkakor och drack julmust! JULSTÄMNING!
idag, söndag har varit en pluggdag för min del då jag hunnit göra klart två midterms och två andra läxor. skönt.

avslutar med ett litet citat från Michis: "den här helgen går till historien som världens tråkigaste helg!"

så var det med det. Ciao!

/Jennie

Poolen är schööön!

Jaha. Så vart det lördagskväll. Tre muppar vid namn Elin, Jennie och Michis sitter i lägenheten och dör lite av tristess. Då kommer Muppen på M på den smartiga idén.. VI BADAR! Så självklart springer vi ner och tar oss ett dopp i poolen. Det vart uppfriskande.

/Elin

"We came, we saw, we tried"

God morgon gott folk! Klockan är nu 09.37 oh jag är vaken! då tänker ni kanske att det är ju inte så konstigt, du har ju skola på dagarna. men idag börjar vi inte förrän 14.00. det är nämligen så att jag testade något nytt igår, jag gick och la mig klockan 22, vilket jag förmodligen inte gjort sen jag gick i sexan. men det var skönt, var trött som fan så somnade ganska fort. ändå hade jag tagit en powernap tidigare på dan..

så nu sitter jag alltså vaken innan elin och stänger in mig i min musik (med det menar jag hög volym i hörlurarna så jag inte hör något annat än min musik för er som inte förstår mig helt) hittade precis en låt som passade väldigt väl till vår vandring upp mot hollywood-skylten i L.A. haha



..See we ain't got nowhere to go but up, it's our destiny
We're choosing the way, we'll do what it takes to ge
to the top of the highest mountain
We'll do anything, we got to prove ourselves 'cause we know

See we'll never be able to forget this day
See no matter what happens at least we can say
"we came, we saw, we tried"

We're choosing nowhere, we'll do what it takes to get
to the top of the highest mountain
We'll do anything, we got to prove ourselves..



Haha, fastnade helt i låten ett tag där.. men det var en jäkla klättring vi hade ;)

/Jennie

Det brinner!

Jaha. Så har man lyckats tutta eld på toastern också. Det är nämligen så att vår toaster är trasig så timern funkar inte utan man måste stänga av den själv. Vilket är rätt lätt att glömma av om man pysslar med annat under tiden man väntar på att få den där fina gyllenbruna färgen. Flera gånger har det blivit lite bränt men inte alls som för mig igår morse >< Såhär gick det till:



Och såhär blev resultatet:



Det ser riktigt mumsigt ut va? Mästerkocken här, javisst! Brännmärkerna ni ser på väggen fick vi nästan bort helt och Michis lyckades göra rent toastern så det är inte så farligt nu. Men det var en livlig morgon vill jag lova... Det gör jag inte om i första taget.

/Elin

L fucking A

Vi bestämde oss för att denna helgen.. då jävlar var det dags att dra LA! Så, så fick det bli :) Mimmi skulle med till en början men hon fick för mycket plugg över sig så hon valde att stanna hemma. Men det stoppade inte oss andra. Så tillsammans med Michis lastade vi in vår packning i limon (jag sa ju att vi skulle ta limo!) klockan 6 på morgonen efter att, för min del, ha sovit en enda timma. Men taggad var jag ändå. Det blev en timma till av de dryga 3 timmar det tog oss att bussa neråt landet till vår fina stad. Dock hamnade vi i lite fel områden till att börja med, ghettot kan man väl säg. Men därifrån nästan sprang vi så det tog inte lång tid innan vi hamnade på hotellet.





Eftersom vi inte kunde checka in förrän vid 2-tiden fick vi spendera lite tid, eller några timmar rättare sagt, vid poolen. Sen vart det snabba ryck med att komma iväg till Hollywood. Med totalt 2 timmars sömn knallade vi iväg till närmsta busshållplats vilken tillslut tog oss fram till efterlängtade Walk of fame : D





Johnny depp<3



Vi åt på Hooters på Michis förfrågan, var ju liksom lite tvugna. Haha. Och sen blev det till ett spontanköp av ficklampor (som för övrigt inte får plats i fickan, vem kom på det namnet egentligen?) eftersom det blivit mörkt men vi skulle ändå promenera upp till Hollywoodskylten... 2 timmars promenad i brant uppförsbacke och vi var där! Tyvärr fick vi inte chansen att peta på skylten eftersom våra ansikten antagligen skulle hamnat på övervakningskamerorna, samt för att vi riskerade att få böter på 100 dollar. Men utsikten var så snuskigt jävla vacker så jag tappade andan för en stund, no kidding. Hyperventilerade lite smått när jag tog mig upp för sista kullen och allt mer av den glittrande staden växtre fram framför mina ögon. Har en lite halvtaskig bild som verkligen inte gör sig rätt gentemot verkligheten, men ni kanske kan föreställa er lite hur det var iaf, utifrån den. Men säger bara att det är något som måste upplevas!





Som sagt. Det var inte så lätt med bilderna men ni kanske kan föreställa er av dessa ändå. Jag hade inga ord.. Lite smått besvikna över att inte faktiskt fått peta på skylten började vi knalla ner igen. Men våra fötter sa emot och bad oss ringa en taxi. Tillbaka på hotellet började det kännas att jag inte fått så mycket sömn natten innan så det blev bums i säng varpå vi morgonen därefter begav oss till Beverly Hills. Vi tog oss an lite shopping på bland annat HM som vi saknat lite sådär ganska mycket och sen drog vi vidare till Santa Monica Beach där vi lunchade lite på piren och så :) Sen vidare till Venice Beach där vi avslutade kvällen men lite chill på stranden i solnedgången, samt middag :)









Det promenerade omkring lite skumma saker! >< Bland annat den lille dvärgen ni ser på bilden som var sjukt läskig och sen en man på styltor som var utklädd till ett läskigt träd. Påminde lite om Faunen i El laburinto del fauno i ansiktet >< Lite obehagligt.
På söndagen hade vi bara ett mål. IKEA! Så efter en lite längre bussresa kom vi fram i drygt 40-gradig värme, med vår packning på ryggen eftersom vi vart tvunga att checka ut från hotellet vid 11-tiden. Sen gick vi loss inne på ikea och njöt av att se lite svenska ord och välbekanta möbler. Vi lunchade på köttbullar med mos och, håll i hatten, LINGONSYLT! Har jag saknat det eller har jag saknat det? Det var också en av de grejerna i matväg som jag köpte med mig hem. Det och lite jordgubbssylt eftersom sylten här är förjävlig, samt lite marabou, tunnbröd och saft och sånt man inte visste att man saknat.. Eftersom vi var där relativt tidigt så vart vi klara vid 3 och runt halv 4 fick vi sätta oss på Starbucks i North Hollywood eftersom vår buss hem inte gick förrän 6.50PM. Kul. Vi spelade lite kort. Lite poker och lite plump. Jag var trött. Skrattade så mycket att jag började gråta. Bussresan hem gick fort i den lilla trafiken och jag måste säga att jag saknat Santa Barbara lite.



<3

Allt som allt var det en sjukt händelserik och underbar helg och jag vill definitivt tillbaks till LA!

/Elin

it's rainin' in CA!

Dagens scenario:

Michis öppnar dörren för att se att det regnar ute.

Michis: "OFTA det regnar ute! jag blev lovad 300 soldagar!"
Jennie: "men då e det ju ändå 65 dagar kvar.."

Jennie springer ut på parkeringen barfota med utsträckta armar och tar in känslan..

Michis (med världens mamma-röst): "KOM IN nu Jennie innan du blir sjuk!"

BREV!

Halla allesammans! Vi vill ha brev! Sa vi tycker att det ar dags for er att ta er i rumpan och plocka fram lite gulligt parfymerat brevpapper och skriva nagra rader till oss. Det har vart tomt alldeles for manga ganger nu i brevladan :(


1016 Cliff drive, apt nr.117
Santa Barbara, CA 93109
USA

See you soon, tablespoon.

Försöker hitta inspiration till ett fotoprojekt men jag vet inte. Känner ingen lust för något som har med skola att göra just nu. Känner lite press för det är ju midterm nu och allt. I mediadesign ska vi stå inför klassen och lära dem något i nåt av adobeprogrammen. På cirkus 10 minuter. Kul. Jag som hatar att stå och prata inför folk. Och så ska jag göra det på ett språk som jag inte behärskar helt och hållet. Längtar.. Sen har vi prov på tisdag i fotojournalistik och jag har ingen aning om vad frågorna kan tänkas vara. Är hur mycket som helst. Håller på och läser ikapp på kapitlena. Har läst 4 av 7 och det är 20-30 sidor på varje kapitel med yttepytte-text. Det kommer nog gå jättebra det där. Och mulimedia ska vi inte ens prata om.. Somnade på lektionen idag. Igen. Hennes röst är som ett enda stort sömnpiller för mig. Men fattar ändå inget av vad hon pratar om så det är ju inte som att jag missar något direkt.
Ne fan. Inser nu att jag har å göra >< Ska försöka ta lite fler bilder. Har lyckats ta 1 av 6. Heja mig!



/Elin

Söndag kväll och jag taggar redan helg!

Eftersom jag har så galet jävla tråkigt att jag frivilligt (måste göras i veckan i och för sig) sitter och läser i fotojournalistikboken, kommer här ännu ett inlägg. YAY!
Tänkte berätta att jag längtar ganska så väldigt mycket till helgen eftersom då jävlar blir det LA för hela slanten! Bussen avgår klockan 6.00 på fredagsmorgonen vid transit center vilket innebär att limon från BV avgår vid halv 6 tiden. Och ja, du hörde mig. Limon.
Sedan har vi planerat helgen som så:

Fredag                                     Lördag                                     Söndag
Beverly hills                               Santa Monica Beach                    IKEA
Walk of fame                              Venice Beach                             Noth Hollywood
Hollywoodskylten                        China Town                                Warner Bros Studios
Chinese Theater

Hittade ett billigt hotell downtown för 380 kr/pers för två nätter.
Kommer bli så sjukt najsers och jag är så galet taggad så det finns inte. LA kommer inte fatta vad som hände.

/Elin

Söndag

Klockan är halv 6 och jag är redan klar med veckans McLuhan! Vanligtvis brukar jag lämna in den tidigast vid 10-tiden men inte idag inte. Känns konstigt att inte ha den hängandes över mig för resten av dagen.. Dessutom har jag varit jätteflitig med creating texture i media design så har lämnat in även den. Herregud vad jag känner mig duktig! ;D Ni kan få se resultatet av mitt verk i media design. Bara för jättekort information så skulle man ta kort på/skapa massa olika texturer och sen göra en bild av dem.



Jag och Jennie betalade 3 dollar var igår för att göra en fotouppgift som blev alldeles totalt värdelös.. Värt? Ett kilo tvek på den. Men hur lätt är det att ta kort på amerikansk fotboll när man bara har ett tele på 200 och måste stå på läktaren eftersom man inte går journalistik och har ett jävla press-pass! Ska man vara petig hade vi ju kunnat ta kort på typ beachvolley eller någon som skejtar, men nu ska vi inte vara sådana..
Vi satte oss på vårt favoritutkiksplace och tog lite tröstbilder av den vackra plats vi bor på. Dock gör sig bilderna inte rätt gentemot verkligheten men lägger upp en bild ändå så kan ni få ett hum om hur mysigt vi hade det.



Jaha. Eftersom jag är klar med plugget för denna veckan ska jag väl chilla lite och njuta av min duktighet. Fast ne just det. Måste ju kasta mig på nästa veckas plugg eftersom det blir långhelg i LA denna veckan. Fredag morgon till söndag kväll, fuck yeah! : D Det är värt en otroligt stressig vecka. Dock har jag idag insett att jag inte vart den bästa på att snåla med mina pengar så LA kommer väl inte göra det hela bättre. Men man lever bara en gång, och jag bara MÅSTE dit, så det får gå.

/Elin

Whoop whoop!

Har precis slingat håret. Det var en aning smärtsamt men resultatet blev bra :) är lite ljusare nu i alla fall.
Nästa helg blir det långhelg i LA. Längtar jag lite? SOM FAN. Kommer dock få plugga som ett as på torsdag efter skolan så att jag hinner med allt eftersom vi tänkt åka runt 6 på fredagsmorgonen och komma hem sent på söndag. Så vi ska börja kolla lite på billiga hotell och så.
Bestämde oss igår också för att vi inte ska bo kvar i BV till nästa termin. Vill komma ifrån det mini-sverige vi har på gång här. Man vill väl känna lite att man faktiskt är i USA, prata mer engelska och spendera mer tid med amerikaner. Vill inte ha bott här i ett år och känna att jag i princip vart i Sverige. Det är i och för sig inte likt för 5 öre men just alla svenskar... Så det var nog ett klokt beslut :) Sen får vi se hur det går. Håll tummarna..

/Elin

..

det känns som att jag går i en dimma hela tiden. kan inte tänka på annat än hur det står till där hemma och jag är deppig och ledsen hela tiden. vill inget hellre just nu än att vara hemma. hemma hos mormor och bara krama om henne! fan, varför ligger inte sverige och usa grannar?


/Jennie

RSS 2.0