Flyttgalej

Idag var en sjuukt helktisk dag kan jag lova! Jag steg upp vid halv 10 tiden efter ynkliga 3 timmars sömn för att sedan ta michis under armen och fara iväg till Goleta där vi hyrde en flyttbil. Efter drygt en kvart hade vi luskat ut hur bilen fungerade och kunde då fara iväg till alla möjliga olika stopp i santa barbara för att plocka upp två sängar och en soffa till vår nya lägenhet. Det var tung, stressigt och lite virrigt men vi hade roligt på vägen och jag njöt för fullt av friheten att få köra bil igen! Men det var rent förjävligt att tanka kan jag tala om! Och vi hade drygt en kvar på oss tills U-Haul stängde och så ni kan ana att vi hade ganska så mycket med panik när inte tankningen funkade.. Cirkus 3 minuter innan dom stängde svängde vi in på parkeringen, så vi hann men det vart knapert!





Det vart en sådan här bil jag körde och som jag ska köra igen på fredag när vi flyttar in alla prylar i lägenheten.
Fler bilder tillkommer när jag inte har ett ton plugg över mig..

/Elin

Black Friday!

idag har varit en väldigt trött dag för min del. varför det undrar ni då? jo, det ska jag tala om. det är så att i nu i dessa Thanksgiving-tider har amerikanarna en dag som kallas "Black Friday", och denna dag är idag. denna dag innebär att det är rea i affärerna, no tax i vissa affärer och lite andra erbjudande här och där. I en affär som säljer mycket snygga kläder, Tillys, hade de idag erbjudandet att "de 75 första kunderna får ett presentkort på mellan 10 och 100 dollar". igår bestämde jag, Emil och Anton att vi skulle ge oss på detta. så klockan 5 imorse ringde klockan för uppstigning och tjugo i 6 gick vi från Buena Vista för att komma långt fram i kön (affären öppnade vid 7). det var inte alltför mycket folk framför oss i kön och vi fick oss varsitt presentkort. spännande spännande, men det blev bara 10 dollar per skalle. bättre än inget i alla fall, och jag fick köpt nån liten julklapp åtminstone :)

efter Tillys strosade vi runt på State och kollade i lite affärer. vi åt frukost på ett litet café och jag fick köpt halsduk och vantar i en annan affär.

väl hemma igen skulle de andra brudarna åka till stan så eftersom jag var ensam hela några timmar passade jag på att ta mig en sovare på soffan :))

på eftermiddagen var det dags för mini-jul/kräftskiva. det inleddes med Michis hemmagjorda risgrynsgröt som sedan byttes av mot kräftor från IKEA. sist men inte minst åts det hemmagjord hallonpaj med vaniljsås som Michis och Elin gjort. allt som allt en mycket bra matdag idag!

Idag är det förresten 18 dagar kvar tills vi kommer hem över jul! :D


/Jennie

Thanksgiving!

Idag är dagen då amerikanarna är lediga från jobbet, affärerna är stängda och man äter mat i mängder. detta är även dagen då man ska visa sin tacksamhet för allt och alla. vi ska spendera eftermiddagen hos våra kära grannar i 224 som förhoppningsvis e mitt uppe i kalkon-tillagning just nu. vi i 117 fick i uppgift att stå för efterrätten, och vad passar då bättre än lite kalkon-kladdis?! nej, det är inte kladdis med kalkonsmak (urk) utan vanlig underbar kladdis dekorerat med en liten turkey :)

och här har vi resultatet:





vill även tillägga att de tre senaste kladdisarna vi gjort har tillagats i toastern. tjejerna med skillsen, jadå!


/Jennie

19 bast i Santa Barbara!

hallå hallå! Jennie här. längesen jag skrev här, fy på mig!
tänkte i alla fall berätta om helgen som varit, då det var en ganska speciell helg för mig. fram till lördag var det ganska lugnt här med en del plugg så här i slutspurten av terminen. Fick även paket från mami med lite smått och gott vilket var en trevlig överraskning. lördagen spenderades med att jag och michis först färgade håret (välbehövligt, JA) för att sedan gå upp till grabbarna i 224 för att känna av deras härliga julstämning. dörren inslagen som ett paket, julpynt överallt, julmusiken på i bakgrunden, låtsasbrasan knastrar från tv-skärmen och det luktar kottar i hela rummet. måste säga att jag blev taggad på julen då!

efter en trevlig kväll lite överallt på Buena Vista gick vi och la oss igen (jag numera som 19-åring, jomenvisst). vaknade upp relativt pigga på söndag morgon för att mjukstarta dagen. jag och elin tog oss sedan en sväng ner till State där Elin bjöd mig på en jättemysig fika :) tack Elin <3 hem igen efter det för att baka kladdis och plugga färdigt det sista för helgen. en allmänt mysig helg och födelsedag blev det till slut och jag är helt nöjd! :)

Helgen som kommer är det Thanksgiving och det betyder en dag mer ledigt än vanligt! tjoho!
hoppas ni mår bra där hemma, om 22 dagar ses vi igen!

209 West Haley Street

FÖR VI HAR FÅTT LÄGENHET! Whop whop! Såhär gick det till:

Måndag: Visning på lägenheten
Tisdag: Lämna in ansökan
Onsdag: Få besked om att lägenheten är vår
Torsdag: Betala deposit

Det har varit snabba ryck! Dessutom införskaffade vi mikro och brödrost i onsdags. Vi fick ta oss en liten busstur hem till några, eftersom det var begagnat. Men 30 dollar för hela kalaset är inte illa (:
Har kanske hittat en soffa också! Craigslist är vår bästa vän<3 (i stil med blocket).

Som ni kanske förstår händer det en hel del på lägenhetsfronten för tillfället. Vi ska ut på yardsale på lördag med vart det tänkt :) Försöka fynda lite mer bland köksredskaper och dyligt. Håll tummarna.
Det är inte så jättelite i skolan nu heller med finals i alla ämnen, så vi har en del att stå i. Herregud, hade vi inte precis midterm? Tiden bara flyger iväg...

/Elin

28

Hörrni.. Jag är i USA! Har ni tänkt på det? Jag märkte det nu..

/Elin

Kreativa klubben.

Vi kände att det var på tiden att flytta oss ner till poolen igen efter lång tid med plugg och lite halvdant väder. Men solen har flyttat på sig så redan vid halv 2 på dagen ligger hela poolområdet i skugga vilket inte riktigt var det vi ville ha... Vi kom då på den briljanta idén, inspirerade av chillout reklamen, att flytta ut vår soffa på baksidan där det faktiskt är sol. Så så fick det bli, och där satt vi och njöt för fulla muggar!



Sen kände jag och michis att vafan.. paj hade suttit fint. Så vi vispade ihop lite egen vaniljsås och lagade till en galet god hallonpaj! Jag kan ju med säkerhet säga att den satt rätt fint faktiskt.. Blev mätt som tusan för resten av kvällen! Såå gott var det.



Vår vaniljsås, som faktiskt var oväntat mumsig!



MUMS!

/Elin

Studio time.

var i studion en sväng igår, som ni kanske förstått på Elins senaste inlägg. ungefär såhär såg det ut..





/Jennie

Bapi.



/Elin

Blä.

Joey's bas dunkar på övervåningen.
Mitt huvud dunkar från proppen i örat.

Jag ska vara klar med en fotografuppgift till imon.
Jag har inte fått min fotograf ännu.

Jag ska lämna in multimedia job description.
Jag fattar ingenting.

Jag måste måla thumbnail sketches.
Jag har lack på inspiration.

Jag måste äta.
Jag orkar inte laga mat.



Jag vill mest av allt bara mysa ner mig i sängen och kolla på serier och dricka varm choklad eller helst hoppa på första bästa flyg till landet med stort L och lämna kvar all ångest och panik här. Jag har nada ork för det här just nu. Men härligt. Då har jag taggat till för kvällen! Dags att sätta fart...

/Elin

5 veckor!

Då jag sitter här, levande begravd i skolarbete som jag fortsätter att undvika in i det sista, ville jag bara göa ett litet inlägg för att berätta att jag saknar er massor där hemma. Kort och gott vad det bara det jag ville få sagt.

Om 37 dagar ses vi igen<3

Lägger upp en liten bild på mig och farmor, bara för att vi är urtjusiga i våra matchande dräkter!



/Elin

dj, turn it up!

idag tog jag och michis oss en sväng till Goleta för att kolla läget på Best Buy och leta efter en elsladd till min dator. hittade den nästan direkt och gick sedan vidare mot ljudavdelningen. hittade en ganska billig förstärkare med två högtalare till som vi bestämde oss för att slå till på. så nu är ljudet högre än vanligt i 117 och vi alla storttrivs med våra nya högtalare!

så här såg det ut idag när DJ Michis satte igång musiken. eller, typ i alla fall.




/Jennie

Slänger upp en gammal goding!



/Jennie

Schnorv!

Idag kände jag att det var dags att köpa en ny extern hårddisk. så efter lite researchande på the world wide web hittade jag denna skönhet. föll för den direkt och det gjorde Elin också när jag visade den för henne. så däför har vi nu beställt oss varsin :D borde komma om cirkus en vecka!



/Jennie

This time I'll be bulletproof

Ne men du vet. Det är 4 november. Vädret är som det brukar vid den här tiden. Solen skiner, himlen är sprudlande blå och temperaturen uppe i 30 grader. Sådär du vet.. normalt novemberväder liksom. Jag njuter för fulla muggar.

Låg vid poolen en stund för första gången på jag vet inte hur länge. Det var välbehövligt må jag säga.
Bara för sakens skull lägger jag upp två bilder på is som jag tog till en uppgift idag. Hoppas ni njuter av novembervädret lika mycket där hemma som vi gör här! ; D





Hej sålänge!

/Elin

Snart är det jul!



Och ja, bilden e tagen idag!

you gotta love november


/Jennie

5 weeks of joy.

För er som kanske går i ovissheten om att vi har en del att göra här borta kan jag med det här fina schemat (som jag pillade med just för att slippa göra allt på schemat) visa för er att.. vi har en del att göra innan vi får åka hem i jul. Och då är inte alla fotouppgifter tillagda då han öppnar dem vecka för vecka så man kan inte i förväg se vad man har för uppgifter. Om det inte är uppgifter som är due några veckor framåt som dem på schemat.
Anyway. Har iaf avklarat assessment testet idag! Yay. Gick helt okej bra måste jag säga så jag hoppas att resultatet är lika helt okej bra som mina förhoppningar.


Vi har några veckor att se fram emot kan man väl säga..

/Elin

Min dator behöver däng.



Blev precis klar med en uppgift till imon där jag gjorde Alice i underlandet. Såg nu att jag glömt att fylla i hennes hår mellan armen och kroppen men jaja. Sånt som händer. För övrigt har det varit ett arbete i sjukt mycket frustrationer och test av mitt tålamod eftersom min dator kände för att vara segast i hela världen vilket gör det galet svårt att fixa en layout precis som man vill då det tar 10 minuter att flytta en bild 2 cm. Jag har haft en kul kväll... Godnatt.

/Elin

Halloween

Eftersom jag ligger hemma och sjukar mig så känner jag att det får väl bli min uppgift att uppdatera våran smått sovande blogg med helgens bravader. Vet inte riktigt vad jag ska säga dock. Det var galet. Halloween firades både hemma hos oss och i Isla Vista, vilket var ännu mer tossigt. Så jävla mycket folk så man vet inte vart man ska ta vägen. Det var en upplevelse det.



Underbara roomies.

Det finns en hel del fler bilder från denna helgen, 214 närmare bestämt, men det är inget som åker upp här för jag har beslutsångest över vilken som är mest klockren. Denna bilden får alltså duga.

/Elin

RSS 2.0