Nattamat

Jag och jennie fixade lite mat på kvällen/natten. Toast med oboy ^^ Inte helt fel



/Elin

PAKEET

Trodde inte att man kunde få paket/brev på helger men så kollade jag för säkerhetsskull och då hade det kommit ett stort och fint grönt paket till mig : D Ska väl egentligen inte öppnas innan min födelsedag men jag har tjuvstartat lite. Mamma och pappa jag lovar att inte äta upp allt innan jag fyller år..

Och vem sa att man inte kan skicka marabou?! Klart som fan det går. Marabou är bäst!



Namnam

/Elin

Perfektion i en skål

Vi besökte Yoghurtland för första gången och det var galet. Man kunde välja mellan ett 20-tal youghurtsorter och sen hur mycket topping som helst. Bär, frukter, godis - you name it.

Såhär blev resultatet:



Step up 3D

Vi tänkte att vi skulle fira slutet på vår första skolvecka med lite bio. Vi tog med oss Michaela och drog för att se step up 3D. Det var sjukt mycket folk i biografen! Vi... och efter halva reklamfilmen kom det 5 till. Haha. Tanten bakom oss satt och pratade rätt ut om vad hon trodde skulle hända härnäst. Lagom roligt. Michaela hade en äkta Amerikansk man bredvid sig, vi var oroliga att han inte skulle få plats i stolen.. Det bästa var när han frågade vilka trailers han hade missat. Något annat som vi redan har märkt som är skillnad från Sverige är just det med att i Sverige sätter man sig inte bredvid någon när det finns hur mycket platser som helst. Om det hade varit en svensk biograf hade man inte ens satt sig på raden bakom. Det är för nära när det finns så många stolar att välja på. Men inte här inte.. Här sitter vi i en klump som en enda stor familj..



Amerikaner är lite bättre än svenskar. Här återanvänder man 3D-glasögonen. Lite synd dock. Hade velat ha med dem hem. Fräsiga som fan ju..


Räddaren i nöden



Vi var ute och storhandlade häromdagen. 20 minuters gång hem med massa tunga kassar är inget att rekommendera. Som tur var hittade vi en kundvagn efter halva vägen, så den fick bli vår bärhjälp : D Gissa om vi var lyckliga den sista biten!

Scribbler

Vi har fått vårt första assignment idag. Vi ska illustera 3 adjektiv i scribbler.. Har testat lite for funsies och det är sådär lagom lätt att få det precis som man vill. Eller rättare sagt är det helt omöjligt att få det precis som man vill >< Men det kommer säkert bli bra. Tycker det är lite småtrevligt att måla i det ändå.
Jag och Jennie var och handlade färgpennor och böcker vi kan använda som journals eftersom vi måste rita ner alla våra idéer och tankar innan vi utför dem. Så nu är vi utrustade och fit for fight :)



Här är ett exempel på vad jag lyckades åstadkomma..

Var på tatueringsstudion och lämnade de rätta japanska tecknena också. Så nu har de allt för att kunna göra min tatuering :) Är nervös som fan nu. Bara lite mer än en vecka kvar! Wäää, fast fuck yeah! : D Får väl se hur det går med det. Förhoppningsvis bra.. Nästa fredag får ni hålla tummarna!
Nu blir det film med Jennie och Michis eftersom vår TV är dum och inte vill visa Disney Channel..

/Elin

: D

Har precis kommit hem från skolan efter en dag med foto och fotojournalistik. Jag är kär. Slutar 22.00 på tisdagar (vi blev släppta 3 timmar för tidigt idag) men det gör inget för min del för de här två kurserna verkar så sjukt kul och vi har underbara, roliga lärare! :D Känns verkligen som att jag kommer lära mig något, äntligen! Efter 3 års väntande på gymnasiet... Nu är jag lycklig.

Fan vad jag är glad över att vara här.



/Elin

Kärlek till IKEA-soffan.

Jag och jennie orkade inte gå ner till staden i värmen så vi bestämde oss för att fixa vår header ^^ Var tvungen att ha med ett "jag" som sover i soffan eftersom jag har sovit där de senaste... 3 nätterna? Något sånt >< Jag gillar vår soffa..


Back to school

Imorgon börjar skolan igen och jag har nu fixat iordning ett schema så man har lite bättre koll! har aldrig förr sett ett så avlångt schema haha!




/Jennie

04:29

Klockan är sent och det är inte okej att vara vaken nu. Ändå kan jag inte sova. Det är väl himla tur att vi inte har skola på fredagar så jag kan sova hela dagen imon istället... Ska ändå bara tvätta och ligga vid poolen. Tror jag ska lägga mig och kolla på något mysigt som kanske.. ice age eller grease eller nåt ^^ Jo, grease får det nog fan bli..

Gonatt folket. Hoppas jag..

/Elin

Tokfia du glömde det fältet!

Idag var det sista dagen på kursen vi haft i veckan. Rosie är bäst som lät oss sluta efter halva lektionen för att istället dra till beachen för lite BBQ :) Vi har lekt lite med fish-eye idag, både på stranden och i poolen ^^
Sedan har vi fått vår allra första post! Våra amerikanska bankkort, lite reklam och elin fick ett vykort från gbg.











/Elin och Jennie

2 veckor!!

Drog in på en tatueringsstudio idag med mina skisser och bokade tid för att tatuera mig. Det fick bli dagen efter min födelsedag eftersom vi är lediga från skolan då så det passade bäst. Så på fredag om två veckor smäller det!

Jag är inte alls nervös...

/Elin

Mästerkockarna

Yo!
Jag och jennie börjar bli bra på det där med att laga mat. Potatismoset blev inte klister idag.. och jag åt upp allt på tallriken för första gången sen vi kommit hit >< utöver när det varit pannkakor då förstås, det går ju alltid ner : D
Om vädret inte var underbart innan så är det i alla fall det nu. Börjar få färg på riktigt. För första gången i mitt liv har jag fått lite färg utan att bränna mig först! Känns sjukt bra. Så det har varit en hel del chillande vid poolen för vår del, hade nog dött lite om vi inte haft den...
Jag och jennie fick skönt sällskap av en amerikan påväg till Mesa idag. Älskar att alla människor är så öppna för att prata med främlingar. Det är skönt att känna att det finns annat än svenskar här också, eftersom det bor så många svenskar i Buena Vista. Så man fick öva lite på engelskan med. Men jag och jennie brukar gå och tjöta på engelska när vi är själva också, så man kommer in i det lite bättre :)
Men nu blir det till att hoppa in i duschen och sen läsa resten av läxan tills imon.

/Elin

ny vecka

Jennie häär! :) första dagen av skolan är nu avklarad. måndag-torsdag denna veckan ska vi ha lektion 11.00-12.55. lektionen går typ ut på att vi disskuterar skillnader mellan vårt eget land och USA. allt från skolsystem till kulturkrockar. helt okej faktiskt. på måndag börjar våra foto-lektioner vilket ska bli lite småkul :)

vi har båda varit ganska duktiga idag. efter skolan struntade vi i att följa med dom andra till stan för att gå hem och fixa lite. gjorde först upp riktiga budgets inför de kommande månaderna eftersom det varit så mycket oväntade kostnader fram tills nu. så nu är vi back on track igen ;)

sedan gjorde vi en mat-planering för hela veckan, både för att slippa beslutsångest och för budgetens skull. efter det städade vi runt om i lägenheten, så nu är det lite renare omkring oss. pappa hade varit stolt ;)

resten av dagen har bestått av pannkakslagning på elitnivå, stekande vid poolen och lite annat smått och gott. nu ska vi nog läsa kapitlet vi har i läxa tills imorgon, Ciaooo!







/Jennie


Blebb

Hängde med pojkarna till stranden igår och kollade när de spelade volleyboll. Känns att sommaren börjar komma här nu. Värmen är underbar. Har precis legat vid poolen och degat lite, så nu får det väl bli till att fixa lunch :)



/ Elin

..

efter att ha legat vid poolen och fått lite behövlig färg är nu frågan: ner till stranden för att spela beachvolleyboll eller in till stan för att kolla affärer.. svårt val, svårt val..

två dagar har gått..

igår åkte vi på en liten guidad tur i stan för att se oss omkring. vi åkte med en klassisk amerikansk skolbuss vilket var lite kul. vi åkte först till nåt ställe som hette mission, tydligen det första som byggdes i santa barbara. efer det åkte vi till the court house där vi fick se lite olika rättssalar och sånt. vi åkte även längst upp och fick se utsikten över hela santa barbara.

efer turen gick vi till köpcentret Paseo Nuevo för att köpa amerikanska kontantkort till våra telefoner. så nu är det fixat och klart, vill man ringa eller smsa nån av oss numera så är detta rätt nummer:

Elin: +18056371816
Jennie: +18056373056



idag har vi varit på skolan och tagit kort till våra nya SBCC-kort. passade även på att köpa några av böckerna till klasserna vi ska läsa och köpte även varsin SBCC-tröja :) hur mysiga som helst!

efter det var det poolen som gällde en stund. Jag (Jennie) hade lyckats få världens största virus på min lilla dator och Daniel gjorde allt för att hjälpa mig, men det blev bara värre för hans egen dator då. jag trodde att det var ute med datorn och att jag skulle bli tvungen att lämna in datorn tills Robin kom som en räddare i nöden och sa att han kunde hjälpa mig. och han lyckades! jag är honom evigt tacksam då datorn är som vanligt igen!


här har vi lite bilder från de två senaste dagarna:


vår buss


hela gruppen


en del av santa barbara


mer av staden


elin utanför the court house


jennie utanför the court house


tre snygga brudar i tre snygga tröjor



/Jennie

wednesday evening..

hallå hallå! dagen började klockan halv nio imorse på skolan för att gå på informationsmöte med alla internationella studenter. efter massa info om skolan och säkerheten kring skolan osv delades vi upp i två grupper bara för att sedan få mer info och för att leka lite lekar typ. nödvändigt, haha.

sen fick vi lunch i caféterian, om det ens får lov att kallas lunch. bruna bönor med fläsk stod på menyn, och inte var det mycket som slank ner. tänkte bara på pappa när jag såg maten, haha. drog hem efter det en stund innan nästa info-möte med alla IBS-studenter. på det mötet blev det mer info om allt och ingenting, och sen fick vi våra scheman :) skönt att äntligen få se ungefär hur dagarna kommer se ut. verkar som att vi kommer ha lektioner från typ 14.00 till 22.00 nån dag. knasigt värre!

på eftermiddagen passade vi på att gå till bank of america och skaffade oss amerikanska bankkort. tog ett bra tag så vi hann inte så mycket mer än det.

efter det har vi i stort sett bara ätit och sett på tv. elin värmde pizza, michaela stekte ägg och toast och jag drog i mig två paket nudlar ;) studentmat så de skriker om det! smaskade även lite på ben&jerry-glass med cinnamon bun-smak, vilket var HELT mumsmums! :D


ett av mina köp igår från forever21


det andra av mina två köp. fick bli en ego-bild eftersom jag redan hade tröjan på mig när jag skulle fota ;)


mappar och papper fick vi gott om..


smaskigaste på länge!



/Jennie



vår lägenhet!

här kommer en liten video från vårt boende, för att ni ska få en liten uppfattning om hur vi har det :) vi har ännu inte fått vårt matsalsbord eller stolar, så vi får återkomma med bilder senare också när det har kommit.
Kläderna i Jennies del av rummet ligger där endast för att de ska hängas upp, ska iväg strax och köpa galgar ;)




märkte att ljudet inte fungerade i vodeon, men den får duga tills vidare. men jennie säger vid ett tillfälle i videon att hon också vill ha brev och samma sak gäller för elin. så om någon där hemma har lite tråkigt vet ni vad ni kan göra! ;)

Elin Eriksson eller Jennie Andersson
1016 Cliff Drive, 204
Santa Barbara, CA 93109

märk kuvertet: room number 117



todilooo!

Shopaholic

Hallo !
Rätt skön dag idag. Medan i princip alla andra steg upp för att dra till skolan och göra assessment test chillade jag och Jennie lite på det för att istället dra ut på stan och göra av med lite pengar : D Gick in på Forever 21 och dog lite grann men fick hålla mig ifrån att köpa upp hela affären i princip. Så det blev 2 tröjor och ett halsband..





Sedan var vi också och köpte lite förnödenheter och då hittade vi Nerds : D som Ulf alltid brukade ha med sig från USA och bjuda oss på lektionerna. Yum yum! Köpte mig även en Santa Barbara news-paper, kändes riktigt bra faktiskt ^^ Fick det sista exemplaret ur lådan. Lucky me.





Men men. Nu blir det nudlar (äkta studentmat) och ABC Family för hela slanten ! : D

/Elin

God afton!

helluuu!
Denna dag började med att vi steg upp runt sju då vi skulle vara i skolan klockan åtta för inskrivning. efter inskrivningen gick vi runt lite överallt i stan. folket på IBS hade gjort en tävling där man skulle hitta till massa olika ställen och gära små uppdrag, för att senare mötas på en hambugerrestaurang. när vi kom till restaurangen hade vi tydligen bokat 60 platser, som nu visade sig inte blivit bokade trots allt. krångel hit och dit, men tillslut satt vi ned och åt pommes med cheesburgare. som om det inte var nog med krångel innan fick jag nöja mig med en veggo-burgare som smakade allt annat än gott, men jag klagar inte ända. vädret är kanon och miljön kunde inte varit bättre!

senare tog vi en sväng ned till stranden för att känna på värmen och vattnet. vattnet var inte det varmaste vi upplevt, men vi fick ändå doppat oss för första gången i stilla havet! :)

pannkakslagning blev det sen, mycket bättre resultat än gårdagens mat måste jag säga! efter maten har vi bara tagit det lugnt, kollat på tv och suttit vid datorn i stort sett :)

imorgon blir det förhoppningsvis lite motionering medan de andra flesta eleverna gör sina assesment tests. vi har själva valt att inte göra proven förrän nästa termin så vi har ledigt hela dagen imorgon.

återkommer med video på vårt boende och kanske en liten text imorgon, godnatt på er, eller god morgon blir det nog för er! :)



/Jennie

tröttttt

hallå hallå! jennie här. har varit en ganska degig dag idag, efter att vi kom hem från stan har vi mest kollat på tv. först step up, sen mean girls och nu wild child. man bara måste älska abc family! haha. sen lagade vi mat för fösta gången, pasta med köttfärssås blev det. smakade väl sådäär men det gick ner ;) funderar på att göra mig en kopp chai-latte strax, så jag inte somnar. e fett med tött och vi ska vara i skolan klockan åtta imorgon bitti. oh boy!

BBQ

Idag bar det iväg till stranden för lite BBQ ^^ Sen tog vi en promenad på cirkus 3 timmar och kollade in lite olika shoppingställen :)






Hot 'n cold

Bråkade med den lilla lådan man ändrar temperaturen på inatt.
Från iskallt till bastu... Inte okej. Vaknade varje halvtimma av att jag var genomsvett.



Älskar för övrigt att allt kommer i megapack!

/Elin

We made it!

För några månader sedan satt vi och planerade vår resa till Santa Barbara, Kalifornien, där vi bestämt oss för att plugga foto under ett års tid. Sjukt många timmars flyg och minimalt med sömn, vi kom fram tillslut..
Nu sitter/halvsover vi i vår lägenhet efter att ha munchat lite Donken och träffat våra nya roommates samt lite grannar :)




New York

RSS 2.0